Ymif Engineering ontwikkelt Lithium Ion Battery Pack voor radarsysteem Squire

Ymif Engineering ontwikkelt Lithium Ion Battery Pack voor radarsysteem Squire

Technologiebedrijf Thales heeft een radar ontwikkeld die kleinere drones herkent tussen rondvliegende vogels. Het radarsysteem, genaamd Squire, is onder meer bedoeld om vliegvelden en kritische gebouwen te beschermen tegen kwaadwillende drones. Ymif Engineering heeft voor het radarsysteem een Lithium Ion Battery pack ontwikkeld.

Nauwkeurige waarneming met laag vermogen

De Squire is een grondradar met een extreem laag vermogen die bewegende vrachtwagens tot een afstand van 48 km kan waarnemen. Thales ziet in deze nieuwe functionaliteit van de Squire een interessant toepassingsgebied. Drones worden al gesignaleerd bij locaties die goed beschermd moeten worden zoals vliegvelden, kerncentrales en zelfs het Witte Huis. Op dat soort locaties wil je tijdig zo’n drone waarnemen en eventuele tegenmaatregelen treffen. De radar zorgt voor die waarneming en kan ook live de coördinaten van de drone doorgeven aan een eventuele droneverdelger.

De Squire kan kleinere drones tot op zo’n 4 km afstand herkennen. Voor het beveiligen van Schiphol zouden er bij de in gebruik zijnde startbaan twee installaties nodig zijn: één voor het luchtruim van de landende toestellen en één voor de opstijgende. Neemt de luchthaven een andere startbaan in gebruik dan volstaat het verplaatsen van de beide Squire radars, zo gemakkelijk is het.

Flexibele en betrouwbare energievoorziening

Het radarsysteem moet op verschillende plekken inzetbaar zijn en gemakkelijk verplaatst kunnen worden. Het moet daarom compact en licht zijn. Daarnaast moet de energievoorziening zeer betrouwbaar zijn. Dit betekent dat er rekening gehouden wordt met verschillende weersomstandigheden zoals extreme temperaturen in een woestijn of poolgebied. Op basis van deze eisen en kenmerken heeft Ymif Engineering een Lithium Ion Battery pack ontwikkeld voor de Squire.

NFC technologie voor het uitlezen van de battery pack

Het is belangrijk om snel en gemakkelijk de status van de batterij te checken. Dit kan door middel van NFC technologie die is toegepast op de battery pack. Bovendien kunnen de battery packs slechts onder bepaalde condities getransporteerd worden. Met een snelle check van de batterij met NFC technologie kan dat snel een efficiënt worden gecontroleerd zodat het veilig getransporteerd kan worden.