Industrial IoT

Met connectiviteit kan de efficiëntie, productiviteit en veiligheid van apparaten en machines verbeterd worden. Industrial IoT (Internet of Things) is de term die hiervoor gebruikt wordt. Voorheen noemde we dit M2M (Machine to Machine) communicatie. Industrial IoT helpt om gemakkelijk gegevens te verzamelen en te analyseren. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om processen te optimaliseren, problemen te detecteren en te diagnosticeren, en beslissingen te nemen voor predictive onderhoud.

Sensoren en connectiviteit

Bij Ymif Engineering maken we gebruik van verschillende technologieën zoals Wi-Fi, Bluetooth, LoRa, Zigbee en Sub-GHz om apparaten en machines aan het internet te koppelen. In vrijwel al onze elektronische oplossingen verwerken we sensoren om data te verzamelen en connectiviteit om de data te versturen. De data maken we inzichtelijk in een software platform of in een app. Afhankelijk van de te versturen data en de gewenste functionaliteiten bepaalt Ymif Engineering in overleg met u de technologie voor uw apparaat of machine.

Connectiviteit is vereist

Waar Industrial IoT tegenwoordig een must is bij elektronische apparaten is, implementeerde we dit bij Ymif Engineering al sinds 1999. Destijds nog onder de naam Machine to Machine communicatie. De jarenlange ervaring die Ymif Engineering in al die jaren heeft opgebouwd, gebruiken wij dagelijks in het ontwerpen en produceren van elektronica.