Fotovoltaïsche Installatie

Energie winning uit een fotovoltaïsche zonnepanelen is de afgelopen 10 jaar geëxplodeerd. Dit geldt zowel voor particuliere gebruikers met een eigen woning, als ook voor bedrijven met grote bedrijfspanden zoals fabrieken, opslaggebouwen of tuinnierders met grote oppervlaktes kassen. Een fotovoltaïsche installatie is een systeem dat zonne-energie omzet in elektrische energie door middel van fotovoltaïsche panelen, ook wel zonnepanelen genoemd. Het doel van een fotovoltaïsche installatie is om duurzame, schone en hernieuwbare energie op te wekken.

Elektronica in fotovoltaïsche installatie

De opgewekte energie uit de fotovoltaïsche installatie kan voor direct eigen gebruik dienen, maar kan ook opgeslagen worden in een Energy Storage System of terug geleverd worden aan het energienet. Daarnaast wil je goed kunnen monitoren hoe de installatie presteert en wanneer het financieel aantrekkelijk is om de energie op te slaan of terug te leveren. De elektronica ontwikkeld door Ymif maakt dit mogelijk en ook nog eens goed inzichtelijk via een dashboard.

Geen uitdaging te ingewikkeld

We ontwikkelen elektronica om uw fotovoltaïsche installatie goed aan te sturen en te monitoren. Hiernaast zijn we ook gespecialiseerd in Energy Storage Systemen. Fotovoltaïsche zonnepanelen zijn een veel gebruikte bron om deze systemen van energie te voorzien. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we beide control systemen regelmatig combineren, waarbij we onze kennis en ervaring inzetten voor een vlekkeloze samenwerking tussen beide systemen.