Energie Opslag Systeem

Energie wordt steeds meer lokaal opgewekt door windmolens en zonnepanelen. Deze opgewekte energie kan worden opgeslagen in een energie opslag systeem, ESS (Energy Storage System). Ook is het mogelijk om met energie te handelen door in te kopen en op te slaan op de momenten dat het goedkoop is. Daarnaast kunnen de maandelijkse vaste aansluitingskosten verlaagd worden door de piekbelasting op te vangen.

Ymif betrokken bij energie opslag systemen vanaf het eerste moment

Ymif Engineering is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij de ontwikkeling  van energie opslag systemen in Nederland.  Dit zijn enkele projecten waar wij in de afgelopen 20 jaar aan gewerkt hebben.

  • In 2001 ontwikkelde Ymif de eerste batterijen voor radar systemen voor defensie. Deze batterijen zijn voortdurende doorontwikkeld en hebben geleid tot de ontwikkeling van Lithion ion batterij packs voor het radarsysteem Squire van Thales.
  • In 2006 heeft Ymif de eerste Warmte Kracht Koppeling (WKK) besturingssystemen ontwikkeld en geproduceerd. Een WKK systeem maakt het mogelijk om afhankelijk van de fluctuerende energieprijs verbruikers in te schakelen of juist energie te leveren aan het net.
  • In 2015 heeft Ymif besturingssoftware en alle besturingselektronica gemaakt voor het energie opslag systeem van Akkerbouwbedrijf de Jong, waar wij elektronica hebben ontwikkeld voor een ESS, geplaatst in een zeecontainer. Wij zorgen ervoor dat alle modulaire onderdelen in ESS onderling met elkaar communiceren zoals de energiemeter, ICT platform, Master Controller, Battery Management Unit en Battery Controller. Dit YMIF systeem is het eerste systeem dat wereldwijd een DNV-GL goedkeuring heeft behaald.
  • In 2017 heeft Ymif een buurtbatterij ontwikkeld in Rijsenhout, om overbelasting van het energienet in de wijk te voorkomen.
  • Vanaf 2018 heeft YMIF verschillende besturingen ontwikkeld voor curtailment van PV installaties. De installaties worden online gemonitord en anno 2023 optimaliseren deze systemen de energie rekeningen voor meer dan 120 gebruikers.
  • In 2023 heeft Ymif een communicatie en besturingssysteem ontwikkeld en opgeleverd voor het elektrische laadplein in Belfeld. Dit systeem kan op afstand gemonitord en geregeld worden.
  • In 2023 heeft Ymif protocol conversie en monitoring uitgevoerd bij de installatie van het eerste BESS (Battery Energy Storage System) van Huawei FusionSolar in Nederland.

Specialist voor elektronica in energie opslag systeem

Met de ervaring die Ymif de afgelopen jaren heeft opgedaan op het gebied van elektronica in grootschalige opslag van energie, zijn wij dé specialist op het gebied van energie opslag systemen. U bent dan bij ons aan het juiste adres om uw energie opslag systeem met de juiste elektronica oplossing aan te sturen. Neem gerust contact op met ons om uw uitdaging voor energie opslag te bespreken.