Wat houdt ons bezig?
Nieuwsberichten, Projecten & Tech nieuws

Nieuws

Ymif Engineering ontwikkelt elektronica voor ’’Slim laden in de praktijk’

In februari 2023 is een laadplein voor elektrische fietsen en auto’s in gebruik genomen in Belfeld. Bij het laadplein is plaats voor 12 e-bikes en 2 auto’s, die direct met zonne-energie opgeladen kunnen worden. Op het dak zijn 24 zonnepanelen geplaatst. De bestemming van de opgewekte energie wordt door een intelligente besturing vastgesteld. Hierbij wordt op een dynamische wijze ingespeeld op de vraag vanuit aangesloten energieverbruikers.  Lees hier meer…

Slimme energie opslagcontainer (Lithium Ion)

Door de toename van lokale opwekking stijgt ook de vraag naar slimme opslagsystemen.
Ymif Engineering heeft ingespeeld op deze vraag en de elektronica van een slimme Lithium Ion batterijcontainer ontwikkeld.

Via een app krijgt de gebruiker direct inzicht in de status van de batterijcontainer en door de internetkoppeling met de actuele energieprijzen wordt er op de juiste momenten in de energie gehandeld (zowel inkoop als verkoop). Deze container wordt interessant bij lokale opwekking boven 100 kWh.

Ymif Engineering heeft de elektronica ontwikkeld voor de aansturing van de batterij en de communicatie binnen het totale systeem. De eerste systemen zijn inmiddels succesvol in gebruik genomen, lees hier de case van Akkerbouw bedrijf De Jong…. Lees hier het hele artikel

Een kijkje bij… Jan Reinier de Jong

Energieopslag

Jan Reinier de Jong uit het Drentse Odoorn is met het project “Energieopslag op het Boerenbedrijf” de eerste boer in Nederland die zonne-energie opslaat in een accu die bestaat uit een zeecontainer vol met lithium ion-batterijen.

Bron: https://www.dejongodoorn.nl

Onderzoek & Ontwikkeling: Pulsvisserij zonder kabel (PZK)

Mei 2016 – In de huidige Pulsvis-systemen, zowel voor Garnalen als voor Tong/ Schol, zijn een aantal zaken nadelig te noemen:

  • Complexiteit en grootte van de installatie
  • Kwetsbaarheid van de E-kabel en aansluiting op boomkor
  • Potentiële (over-)gevoeligheid van onbedoelde soorten voor de elektrische pulsen


Project PZK systeem
Het hier te ontwikkelen PZK systeem tracht op alle 3 de punten structurele verbetering aan te brengen. Dit wordt bereikt door de totale pulsvis installatie te integreren in de boomkor of vleugel.
Lees hier het hele artikel

Projecten

Hieronder een deel van onze projecten, uitgevoerd bij Ymif Engineering of op locatie

Ontwikkeling
Lithium ion battery packs

Ymif Engineering heeft voor het radarsysteem Squire van Thales het Lithium Ion battery pack ontwikkeld.

Het Squire radarsysteem van Thales is mobiel, zeer flexibel en in alle weersomstandigheden in te zetten.

Lees hier  meer over bovengenoemd radarsysteem in het artikel “Radar ziet drone”.

Ymif op locatie: Nairobi, Kenia

[Februari 2017]  Op 09 februari jl. reisde Ymif Engineering af naar Nairobi, Kenia om een begin te maken aan de installatie van de Off-grid Home / Solar Units.

Deze Off-grid Home / Solar Units worden geïnstalleerd in woningen van de lokale bevolking in Kenia. Op het dak van de woning wordt een zonnepaneel geplaatst die in verbinding staat met de in de woning geplaatste unit.

De unit bestaat uit een bedieningspaneel en een accu die door middel van zonne-energie opgeladen wordt. Het bedieningspaneel geeft de mogelijkheid tot het beluisteren van radio, aansluiten/opladen van diverse apparatuur en het bedienen van de aangesloten lampen (die eveneens door Ymif zijn ontwikkeld en geproduceerd).

De bewoners kunnen energie credits (via hun mobiele telefoon) opwaarderen waarna ze een toegangscode ontvangen. Na het intoetsen van deze code op het bedieningspaneel kunnen ze gebruik maken van de Home Unit.

    

Project: elektronica
Reformalyzer M4

Reformalyzer M4Reformalyzer

Ymif op locatie: Nijmegen, NL

[Juli 2016]  Ymif is ingeschakeld om een technisch probleem op te lossen bij NXP Nijmegen.

Hieronder op locatie bij NXP Nijmegen voor het installeren van de door Ymif speciaal ontwikkelde protocol converter.

Y

Elektronica Energieopslagsysteem

[Oktober 2016]
Varkenshouder gaat energiemarkt op.

Afgelopen vrijdag nam varkenshouder Henk Roefs in Woensdrecht een energieopslagsysteem in gebruik. Geïnteresseerden konden die dag een kijkje nemen en uitleg krijgen over het systeem. Hart van het systeem vorm een 6 meter lange zeecontainer volgepakt met accu’s. De totale opslagcapaciteit bedraagt 300 kWh en een vermogen van 350 Kw.
Bron: deboerderij.nl

Elektronica & Prototype TCS

[Augustus 2016]
“Hoe fantastisch zou het zijn als jouw afvaltank automatisch kan worden geleegd en gespoeld? vakantietaak makkelijker dan ooit!
Hygiënisch, comfortabel, gebruiksvriendelijk, snel én veilig. Dat is de Thetford machine…”

De Thetford machines kun je vinden op verschillende campings in Europa.
Bron: www.thetford-europe.com

Elektronica & Prototype IRIS

[Juli 2016]
IRIS is een compact apparaat met zeer betrouwbare moderne techniek om de inhoud van medicijnzakjes snel en veilig te kunnen controleren.

,,.. Een van onze wensen was een handzaam en snel apparaat dat gemakkelijk te bedienen is. Dat is allemaal gerealiseerd. De kwaliteit is ook beter dan het eerste model, net als de software….”
Bron: http://www.drachtstercourant.nl

Tech nieuws

Uit binnen- en buitenland

Blindganger

Hoewel er intussen tal van robots zijn die zonder al te veel moeite een trap op- en aflopen, mag Cheetah 3, een robot ontwikkeld door het Amerikaanse MIT, toch bijzonder genoemd worden, want het ‘beestje’ is in essentie blind.
Lees verder …

Bron: www.technischweekblad.nl

Zonneboot met draagvleugels

Op 1 mei doopte Dorian van Rijsselberghe, Olympisch kampioen windsurfen, de TU Delft Solar Boat 2018. Na de doop maakte de boot haar eerste publieke vaartocht in de Oostpoort te Delft.
Lees verder …

Bron: www.technischweekblad.nl

Elektrotechniek gaat hand in hand met digitalisering

Elektrotechniek is geen verouderde discipline, met ronkende generatorsets, zware transformatoren, gelijkrichters en stoffige schakelkasten.

Lees verder …

Bron: www.technischweekblad.nl

 

Gebruiksvriendelijke oplossingen
maakt technologische oplossingen eenvoudig

Productontwikkeling van
hardware, software, industriële vormgeving en mechatronica

Ymif Engineering BV
Goudlaan 61, 2544 EG
Den Haag, Nederland

KvK: Den Haag 272 54 917

+31 (0) 70 329 25 67

Webdesign by Ymif Engineering