PCB Layout design

Elektronica is niet meer weg te denken uit apparaten en machines.  Elektronica stuurt apparaten aan, leest apparaten uit, communiceert met het internet en voert opdrachten uit. Kortom, elektronica zorgt ervoor dat apparaten en machines goed functioneren. Deze elektronica bestaat in heel veel gevallen uit een op maat gemaakte en geassembleerde PCB (Printed Circuit Board). ‘Off the shelf’ elektronica is vaak geen optie doordat functionaliteiten niet mogelijk zijn, de printplaat overgedimensioneerd en hierdoor duur is of niet aan de juiste veiligheidseisen voldoet.  Wanneer een standaard elektronica module voor uw apparaat of machine niet voldoet, dan is maatwerk elektronica de oplossing  .

Componentkeuze cruciaal

Het grootste belang bij de ontwikkeling en layout design van een PCB is dat het apparaat functioneert zoals u wilt dat het functioneert. De keuze voor componenten is cruciaal voor de functionaliteit en prijs. Wanneer de hoofdcomponenten zijn vastgesteld kan er gestart worden met het ontwerpen van de PCBA. Bij het ontwerpen van de PCBA en de keuze van de componenten zijn produceerbaarheid, leverzekerheid en de totale kosten van het ontwerp zaken om vanaf de start rekening mee te houden.

Ymif PCB Layout design service

Bij Ymif Engineering weten hoe we een PCBA samen moeten stellen op basis van uw eisen en wensen. Wij gaan uitgebreid in gesprek met u om de eisen en wensen in kaart te brengen. Als de haalbaarheid en de kosten zijn bepaald starten we met het PCB layout design. Vanaf de start houden we rekening houden met productie (design for manufacturing) , het testen (design for testing) en met certificering van  uw elektronica product. Naast onze jarenlange ervaring hierin, maken we gebruik van geavanceerde EDA lay-out software om de plaatsing en routering van componenten te regelen.