PCB Assemblage

Wanneer de elektronica ontwikkeld, getest en gecertificeerd is wordt de printplaat geproduceerd. Productie van de PCB, ook wel PCB assemblage genoemd, is het proces waarbij elektronische componenten op een printplaat worden geassembleerd. Dit proces omvat o.a. het solderen van componenten op de PCB met bij voorkeur automatisch met surface-mount en through-hole technologie. Het eindproduct is een betrouwbare PCB die klaar is voor gebruik in uw elektronische apparaat.

PCB productie op grote en kleine schaal

Vanaf de start van het ontwerp houden we rekening met productie. Ons doel is de productie zo veel mogelijk automatisch te doen. Inhouse kunnen wij prototypes en kleine series maken. Voor grote series werken we samen met gespecialiseerde partners die beschikken over geavanceerde machines die ook de kleinste componenten met grote precisie kunnen plaatsen. Ook maken zij gebruik van testmachines zoals AOI (Automated Optical Inspection) en SPI (Solder Paste Inspection). Ymif Engineering ontwikkelt de functionele test en programmeer unit, waarbij we vaak gebruik maken van een pennenbed. Als de elektronica van de productie lijn komt zijn we door de inline testen ervan verzekerd dat de componenten op de juiste manier geplaatst zijn. Vervolgens gaan wij met het pennenbed de functionaliteit testen en de embedded software programmeren.

Technische ervaring en kennis in huis

Met de technische ervaring en kennis die Ymif Engineering heeft opgebouwd over de laatste 20 jaar, zijn onze engineers uitstekend geschikt om productie en assemblage van uw PCB uit te voeren. Wij kopen de componenten in en verzorgen de eindassemblage. Ook functionele testen met een pennenbed worden door Ymif Engineering ontwikkeld. In de voorgaande processen van het PCB Layout Design en Hardware Design denken we al na over de productie fase zodat dit effectief en efficiënt kan worden ingericht. Bij enkel productie van PCB’s zullen we de eisen en wensen goed in kaart brengen en een goed actieplan maken.