Hardware Design

Bij het ontwerpen van een apparaat of machine moet het hardware design goed bedacht en doordacht zijn. Naast de elektronica komt hier ook de mechanica bij kijken. Denk hierbij aan motoren en de behuizing van het apparaat. De complete hardware wordt ook wel omschreven als mechatronica. Pas wanneer er een compleet beeld van alle hardware gevormd is, kan een oordeel gegeven worden over de toepasbaarheid en haalbaarheid van het project.

CAD en EDA ontwerp

Bij de ontwikkelen van de hardware, houden we rekening met alle eisen en wensen. Wordt het apparaat gebruikt in extreme omstandigheden qua temperatuur, trillingen of vocht? Moet het apparaat binnen een bepaalde tijd een actie uitvoeren? Moeten er ook motorische aandrijvingen gekozen worden? Bij het maken van een hardware design is het van belang al deze aspecten mee te nemen in het ontwerp. Het ontwerp bestaat in dit soort projecten vaak uit twee delen. Het eerste deel betreft het mechanische gedeelte, vaak getekend in een CAD pakket als SolidWorks. Ten tweede betreft de elektronica, die in een EDA pakket wordt getekend.

Betrouwbare productontwikkeling

Bij Ymif Engineering hebben we jarenlange ervaring met complexe hardware designs. We beschikken over de juiste kennis en software om goed doordachte oplossingen en zelfs complete machines te ontwikkelen. Oplossing die doen wat er gevraagd wordt en daarnaast ook goed produceerbaar en leverbaar zijn. Denk hierbij aan de behuizing van de PCB, maar ook mechanische en motorische componenten en onderdelen. We zijn gewend om producten te ontwikkelen die aan de strenge eisen moeten voldoen en gebruikt worden in de meest extreme omstandigheden.